Служители на Община Варна освежиха детска площадка по граждански сигнал

Мисия Варна

30-01-2024, 14:58

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След получен сигнал за замърсени междублокови пространства, са предприети незабавни действия, гражданите изпратиха снимки на текущото състояние след почистването.

След получен в Община Варна граждански сигнал за замърсена градинка в междублоково пространство, Дирекция „Екология и опазване на околната среда“ предприе незабавни действия.

В писмото граждани алармират за силно замърсено междужилищно пространство пред блок на ул. „Ангел Кънчев“ 26, заключено в карето между ул. „Братя Миладинови“, ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Страхил войвода“ в широкия център на града.

На терена попада много посещавана детска площадка, за която гражданите сигнализираха, че е силно замърсена и занемарена.

Сигналът е подаден в късния следобед на 24 декември 2023 г. и в първият работен ден след Коледните празници - на 28 декември 2023 г. - е разпределена за проверка от компетентните общински органи.

На 5 януари 2024 г., в законоустановения срок, междублоковите жилищни пространства са почистени и освежени. Уведомени са подателите на сигнала за предприетите действия и развитието на случая. 

Вчера, 29 януари, гражданите, които алармираха за проблема по Коледа, изпратиха снимки на състоянието на градинката сега и за поддържането на междублоковите пространства от служители по чистотата в града.

Припомняме, че по Инвестиционната програма на МФ за общински проекти Община Варна ще проектира над 10 междублокови пространства в различни квартали, в които ще се изградят зони за отдих, спортни площадки и паркова среда.