Актьорът Даниел Цочев празнува 60-годишнината си с клип на песента „Бенефис“ (ВИДЕО)

Варна Лайф

26-01-2024, 17:25

Снимка:

Мария Донева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя е по музика на Доно Цветков и е негова трета песен от този проект.

Песента на Доно Цветков, „Бенефис“, изпълнена от Даниел Цочев, от днес има своя официален видео клип. Песента поставя началото на третата поредица песни от проекта „Пеещи артисти“ и премиерата ѝ е точно днес, 26-ти януари, когато актьорът празнува 60-тата си годишнина.

Българската публика познава Даниел Цочев от ролите му в киното, театъра, като ТВ –водещ, но той е и е гласът от реклами и най-вече в дублажа на едни от любимите герои от сериали като "Доктор Хаус", ‘Двама мъже и половина”, "Спешно отделение", "Сексът и градът" и др. През 2017 г играе Емил Димитров в музикалния спектакъл „На нея с обич!“.

Песента „Бенефис” е по музика на Доно Цветков и е негова трета песен от този проект, след „Любовта” (последната песен на незабравимата Татяна Лолова в дует с Орлин Горанов и която дълго време оглавяваше БНР Топ 20 ) и „Спомен“, изпълнена от друг голям актьор-Николай Урумов.

И трите песни са по стихове на варненски поети – Станислав Пенев, Стефан Стефанов, а новата песен е на Петя Момчилова. Текстът е от стихотворението "Игра на живот", написано през 1995 г. и посветено на Международния ден на театъра, на всички приятели homo ludens, за които театралният прах е повече от въздуха. То е включено в първата и засега единствена стихосбирка на Петя Момчилова, излязла през март 1996 г., със заглавие "И-кратко".

Звукозаписът и аранжиментът са дело на Георги Цветков. Клипът, заснет в театрална зала от режисорския тандем Васил Стефанов и Стефка Николова, е по сценарий на Игор Марковски.

Видеоклипът на песента „Бенефис” можете да гледате тук: