Напредва ремонтът на яхтата „Espresso Martini“ на Павлин Надворни

Спорт

21-01-2024, 17:44

Снимка:

Maritime.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Павлин Надворни и Espresso Martini стартираха в Global Solo Challenge на 21 октомври 2023 г. от Ла Коруня.

Бързата реакция на местни специализирани в ремонт на мачти и такелаж фирми, както и изключителното съдействие на българи, живеещи в Нова Зеландия са причина за съкратените срокове по отстраняване на проблемите на плаващата под роден флаг в Global Solo Challenge яxтa Espresso Martini с шкипер Павлин Надворни, съобщава Maritime.bg.

„Жоро Янков намери оригинални части Antal на склад в компанията Rig Pro в Оукланд късно следобед в петък, 19 януари. След разговор с тях, изпратиха частите без да фактурират и да чакат доказателство за плащане! Тези момчета са просто невероятни, реакцията им е извънземна“, пише Павлин в мейл до директора на регатата Марко Нанини.

Надворни уверява хилядите си последователи, че е възстановил напълно физическата си форма и е с „чиста глава“, въпреки загубата на 15 килограма лично тегло. Намеренията на българския ветроходец са да следи метеорологичната обстановка в района след втората половина на следващата седмица (22 28 януари) и се надява да се върне скоро в Околосветската надпревара.

Павлин Надворни и Espresso Martini стартираха в Global Solo Challenge на 21 октомври 2023 г. от Ла Коруня. В момента заема девето място от всички стартирали. От регатата за едночленни екипажи до момента отпаднаха двама, a на ремонт в Австралия е Едуар де Кайзер (Solar Wind, Белгия).