Новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Животът

20-01-2024, 15:08

Снимка:

ВВМУ "Никола Й. Вапцаров"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В рамките на срещата бяха обсъдени различни варианти за подпомагане на стажа на студентите от ВВМУ в някои чуждестранни компании.

Н официално посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ – г-н Дирк Пергот, и директорът на клон ТП „Пристанище – Варна“ – г-н Димитър Николов. За г-н Пергот това бе първо посещение в Морско училище и по традиция, след официалното му посрещане от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, той се разписа в Почетната книга.

Г-н Дирк Пергот е белгийски гражданин и има над 20-годишен опит в управлението на пристанища и пристанищни операции. Ръководил е проекти на пристанищата в Антверпен (Белгия), Гданск (Полша), Александруполис (Гърция), Кавала (Гърция), както и в българските портове Варна-Запад и Белослав. Има богата експертиза в развитието на стартиращи компании, стратегическо планиране, търговия, транспорт и логистика. Заемал е ръководни позиции в международни компании, като Euroports Group, Van Moer Logistics, ADM – Amylum Group, и др.

В рамките на срещата бяха обсъдени различни варианти за подпомагане на стажа на студентите от ВВМУ в някои чуждестранни компании.