Алармираха за жестокост във варненски хоспис

Крими

20-01-2024, 12:34

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Възрастната жена е била бита, със синини по дланите, все едно е била с белезници завързана за леглото.

Възрастна жена, настанена във варненски хоспис, е в тежко състояние. За това алармираха нейните близки в редакцията на Радио Варна. Жената в момента е настанена в интензивно отделение на МБАЛ "Св. Марина" и според думите на нейните близки е на косъм от смъртта. 

Според историята, която разказа в ефира на Радио Варна Веселин Марков, съпруг на дъщерята на пострадалата възрастна жена, отивайки да я вземат за няколко дни от хосписа я откриват в полуживо състояние, с две големи синини на очите, обърнат нос и прехапан език, увита в чаршаф в изпражнения. 

Веселин Марков каза още, че според тях, възрастната жена е била бита, със синини по дланите, все едно е била с белезници завързана за леглото, а според думите на работещите в хосписа, които той цитира - жената е паднала от леглото и затова има множество синини по тялото. 

Близките на 76-годишната жена веднага я прибират, по думите им, "като труп увит в одеяло" на 18 януари и я откарват директно в болница "Св. Марина". Лекарите не им дават големи надежди и те очакват всеки момент лоши новини. Подали са сигнал в полицията, задействали са и адвокати, които да работят по случая. Близките на пострадалата искат да се даде гласност по случая и виновните да си получат заслуженото. 

При позвъняване на репортер на Радио Варна на официалния и единствен номер на хосписа, публикуван на сайта и във фейсбук страницата, сигналът, който прозвучва е, че "абонат с такъв номер не съществува".

Веселин Марков обясни, че управителят на хосписа е извикан за показания, заради което е възможно и да няма връзка с номера.