Евродепутатът Емил Радев ще вземе участие в регионална среща на училища посланици на ЕП

Животът

18-01-2024, 13:24

Снимка:

Пресцентър Емил Радев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Срещата на евродепутата с младшите и старшите посланици, които представят общо 10 гимназии от Варна, Добрич, Русе, Силистра, Търговище и Шумен, ще се състои на 19 януари.

Регионална среща на училища посланици на Европейския парламент ще събере във Варна над 100 участници от Североизточна България. В събитието, организирано от Бюрото на ЕП у нас, ще се включи българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Учениците ще имат възможност да разговарят с него по актуални въпроси за Европа.

Срещата на евродепутата с младшите и старшите посланици, които представят общо 10 гимназии от Варна, Добрич, Русе, Силистра, Търговище и Шумен, ще се състои на 19 януари (петък), от 11:00 ч. в актовата зала на училището домакин – Първа езикова гимназия (ул. „Подвис“ №29).

Специално за събитието във Варна ще пристигнат ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев и проф. д-р Ингрид Шикова от катедра „Европеистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

В рамките на регионалната среща на училищата посланици на ЕП, чието официално откриване е от 10:00 ч. утре, ще се проведат интерактивни занимания и творчески работилници, посветени на политиките на ЕС и съвременните предизвикателства пред Европа.