Илиан Илиев: Мачът ни с Ботев (Враца) явно ще е по-гледан от този с Лудогорец

Спорт

17-01-2024, 17:53

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Черно море коментира успеха над Черноморец.

Tреньорът на Черно море Илиан Илиев коментира победата с 2:0 над Черноморец (Бургас) в контролна среща, както и двубоя на „моряците“ срещу Лудогорец от efbet Лига, който е на 19 февруари от 16:00 часа.

“След контролите трябва да повтаряме едно и също, вчера тренирахме два пъти, днес една тренировка – контролна среща. Някои понасят по-тежко натоварванията, други – по-леко, така че сме доволни откъм старанието. Има обаче какво да се желае, особено в завършващата фаза. Създадохме някои ситуации, но ние трябва да създаваме повече, естествено и да отбелязваме повече“, посочи той.

„Първите впечатления от Уеслен Жуниор ще си ги запазя за себе си. Аз казах, че идва от първенство, но то не е на нашето ниво и на нашия ритъм, колкото и да казваме, че ни е слабо първенството. Ако иска да играе тук, в периода, в който ще му се вади визи, трябва да поработи доста, да влезе и да вкара повече динамика. Като техника знаем, че я има, но за другите неща трябва да ги подобрява. Да, така е – получават се спънки при картотекирането, но те са си нормални процедури, които не можем да избегнем. Надяваме се малко по-бързо да се случи, естествено. Уеслен Жуниор е добре да играе на двете позиции – като краен нападател и на върха на атаката, той може да играе и зад нападателя, но в момента правихме състава според това, което имаме в момента", допълни Илиев.

"Знаете, че и Даниел Димов и Васил Панайотов имат проблеми, не са тежки, но са надяваме да се върнат и те. За Александър Веселински ще преценяваме как ще процедираме занапред. Да, футболистът е на проби. След излизането на Сашо (Александър Василев) ние търсим ляв защитник. За третата контрола в Турция на 1 февруари чакаме да ни се определи съперник, така че със сигурност ще имаме контрола тогава", добави той.

Запитан за програмата за програмата за първите три кръга при възобновяването на първенството специалистът каза, че със сигурност е добре в понеделник да се играе мача в 18:00  часа, отколкото в 16:00, както е по програма първият мач между Лудогорец и Черно море. "Аз мисля, че това не е добре, със сигурност е нормално да се даде време за почивка между европейските мачове на Лудогорец, но мисля, че не е нормално да играем в 16:00 в понеделник, тъй като следващия понеделник мачът ни вкъщи с Ботев Враца е от 17:30 часа", заяви Илиан Илиев.

"Може би към този мач с Враца има по-голям зрителски интерес и за това е с такъв час – 17:30, а към срещата с Лудогорец няма такава гледаемост и хората могат да си стоят на работа докато свърши мачът", каза още Илиев.

"Според Вас това случайно ли е?", попита специалистът и допълни, че е нормално срещата с Лудогорец да се измести за 18:00 часа. "Лудогорец играят вкъщи с Черно море, успеваемостта им срещу нас не е 100-процентова, но винаги са имали преимущество, така че не виждам защо трябва да играем в 16:00 часа, когато може да се играе в 18:00 часа, да не говорим защо е в делничен ден, но това го приемаме", обобщи Илиев.