Презедентът на Спартак (Варна) каза кога ще обяви новия треньор

Спорт

16-01-2024, 17:27

Снимка:

Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По-рано днес "соколите" уволниха треньора си Васил Петров.

Президентът на Спартак Варна Павлин Николов направи обръщение към феновете, което беше разпространено в социалните мрежи на клуба. По-рано днес "соколите" уволниха треньора си Васил Петров а като причина изтъкнаха уронване престижа на клуба и нарушаване на вътрешния правилник. Николов заяви, че няма да позволи “нагнетяване на обстановката, използването на клуба за параван и опитите за вмешателство в работата на ръководството”.

Той разкри още, че утре ще бъде обявен новият страши треньор на отбора. 

Ето цялото обръщение на Павлин Николов: 

"Обръщение на Павлин Николов 

Уважаеми привърженици на Спартак, 
От една година издържам отбора еднолично. През цялото това време се старая да давам най-доброто за клуба не само като средства, а и като отношение. Откликнах на Вашето желание за среща, тъй като уважавам всеки привърженик, който иска нашия отбор да върви само във възходяща посока. Бях напълно откровен, отговаряйки детайлно на всички зададени въпроси и се надявам да оценявате това. Дадох пълен картбланш и доверие на Васил Петров като старши треньор, въпреки множеството призиви и съобщения да търсим друг за поста. За мое огромно съжаление, получих точно обратното - грубо нарушаване на вътрешния правилник в клуба и уронването на престижа на Спартак и лично мен самия. 
Тъй като съм взел идеята Спартак и за моя кауза, категорично заявявам, че няма да позволя нагнетяване на обстановката, използването на клуба за параван и опитите за вмешателство в работата ни! Осъждам най-остро това поведение на всички, които стоят зад него, като заявявам най-категорично, че няма да позволя това да пречи на работата в Спартак. 
След като съм единственият, който дава средства за клуба, съм и този който взема решенията и нося отговорността за тях.
Отборът продължава подготовка си по план, като успоредно работим активно и по селекцията за пролетта. С оглед на създалата се ситуация, утре ще обявим новия наставник на отбора, който ще продължи работа по целта на отбора - участие в Първа лига следващата година. 

Уронването на престижа на Спартак е грубо посегателство върху тази част от нашите привърженици, които искат в нашия клуб да градим бъдеще, а не да се руши създаденото за личен интерес. 
В заключение Ви уверявам, че нищо не може да ме откаже от това да търся най-подходящия път за развитие на Спартак и няма да спра преди да стигна до целта, която съм си поставил - Спартак да се утвърди в Първа лига и заработи на най-високо професионално ниво. 
Павлин Николов"