Граждани сигнализират за лошо състояние на улица в кв. „Бриз“ във Варна

Мисия Варна

16-01-2024, 12:38

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По думите им преди година тя е била формално уж ремонтирана, а реално е асфалтирана отсечка от едва 15 - 20 м.

По време на първата приемна на заместник-кмета по правните въпроси на Община Варна Диан Иванов граждани от кв. „Бриз“ сигнализираха за лошото състояние на улица „Максим Караденев“.

По думите им преди година тя е била формално уж ремонтирана, а реално е асфалтирана отсечка от едва 15 - 20 м.

Според Диан Иванов основният проблем с новите жилищни квартали са забавени отчуждителни процедури.

Те са заложени за срок от 10 години след въвеждането на Подробен устройствен план за съответния район. Ако този срок е изтекъл, то съответната районна администрация трябва да процедира нов ПУП, за да започне отчуждаването в полза на Общината.

В противен случай уличната регулация не може да се приложи, не могат да се извършват основни улични ремонти, нито да се изграждат тротоари за пешеходци. Такъв е и случаят с кв. „Бриз“ и ул. „Максим Караденев“, където могат да се правят само частични ремонти, т.е. временно да се запълват дупките.

По думите на Диан Иванов, това е една от най-тежките задачи пред новия екип на кмета Благомир Коцев. Иванов нареди проверка дали въпросната улица е заложена в програмата за ремонтите за 2024 г. и ако не е, да се процедира нов ПУП и нов процес по отчуждаване.

Следващата приемна за граждани на заместник-кмета Диан Иванов е 29 януари. Телефонът за записване за приемната му е 052 820 231.