Вердиевият „Трубадур“ открива оперната 2024 г. във Варна

Варна Лайф

15-01-2024, 16:18

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Постановката следва режисурата на Кузман Попов.

Оперната година във Варна стартира с Вердиевата класика "Трубадур"/ "Il Trovatore" на 31 януари. Под ръководството на диригента Алфредо Сорикети/ Alfredo Sorichetti на сцената ще видим отличен солистичен състав.
 
Впечатляващата партия на ГРАФ ДИ ЛУНА ще изпълни баритонът Венцеслав Анастасов/ Ventseslav Anastasov. ЛЕОНОРА – обект на любовта на графа и на трубадура – ще пее с гласа на сопраното Йоана Железчева/Joana Zhelezcheva. Мецосопраното Михаела Берова/ Michaela Berova ще се превъплъти в ролята на циганката АЗУЧЕНА, която открадва дете от двореца и го отглежда като свое, за да отмъсти за майка си. Като трубадура МАНРИКО, който не подозира за аристократичното си потекло, ще слушаме тенора Валерий Георгиев. Участват още Гео Чобанов, Галина Великова, Владислав Владимиров, Людмил Петров.
 
Операта, пълна с множество неочаквани обрати, е по драмата на младия испански драматург Антонио Гутиерес, базирана на въстанията в испанските градове през XV век. Верди е заинтригуван от сюжета и го предлага на либретиста Камарано. Музикалната творба обаче не се стреми да отразява политическа обстановка, а акцентира върху водовъртежа от чувства на героите, върху характерите им и необичайните ситуации, в които попадат. Постановката следва режисурата на Кузман Попов.
 
БИЛЕТИ на касата на Операта - пл. „Независимост” 1 и Фестивален и Конгресен Център Варна
Можете да закупите своите билети и през онлайн мрежите на EVENTIM и Grabo.bg