„Комодор” спечели визи за „Елит” и при 13-, и 17-годишните

Спорт

15-01-2024, 15:02

Снимка:

Пресслужба "Комодор"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Супер уикенд с низ от успехи за варненци.

Супер уикенд, наситен с низ от положителни емоции, изживя отборът на „Комодор”. Варненските ватерполисти спечелиха визи за група „Елит” във възрастите U 13 и U 17. След този успех клубът праща в „Елит” абсолютно всички свои възрастови формации – по-рано с визи се сдобиха и 15-годишните, и мъжете.

В Бургас, на басейн „Меден рудник” 13-годишните състезатели на треньора Константин Бурназов бяха безапелационни и спечелиха всичките си двубои в последния квалификационен кръг.

Талантите от Варна се поздравиха с успех над „Черноморец  (Бургас) с 14:11, надвиха съгражданите си от КПС Варна и „Аква спорт” съответно с 21:14 и 18:4 и ликуваха над „Арена” (Бургас) с 15:8. Комодорци имат и една служебна победа – срещу „Локомотив НН” (София), който не се яви на турнира в южния град през уикенда.

„Изпълнихме на 100 % важната задача, която си бяхме поставили – класиране в група „Елит”. В последния кръг в Бургас постигнахме 4 победи. В първия двубой срещу „Черноморец” срещнахме известни затруднения, но след правилно изпълнени треньорски указания от страна на момчетата, се поздравихме с успех. В мача с „Аква спорт” всички показаха, че са равностойни – и титуляри, и резерви.

Играха с хъс и желание за победа. Срещу КПС Варна затвърдихме очакванията на всички. В последния мач с „Арена” отново се представихме добре. И показахме, че трудът, който полагаме на тренировки, се увенчава с успех. Благодаря на страхотната агитка – от родители и приятели на водната топка, която безрезервно ни подкрепяше в Бургас!

Имахме най-силната и окуражаваща публика! Фантастична! Поздравявам всички състезатели. Даваме силна заявка за нови успехи в „Елит”, коментира треньорът на комодорци Константин Бурназов.

За успеха при 13-годишните допринесоха: Даниел Рангелов, Благовест Екимов, Давид Момчилов, Борис Георгиев, Никола Петров, Данаил Манов, Иван Трифонов, Лазар Георгиев, Богомил Недков, Симеон Рачев, Максим Йовев, Йордан Димитров и Никола Михалков.

Успешният уикенд за „Комодор” продължи и във Варна, на басейн „Д-р Любен Лазаров”, където виза за „Елит” спечелиха и състезателите от клуба във възраст U 17. Подопечните на наставника Николай Николов-Майката не допуснаха грешка и ликуваха с победи над отборите на „Черно море”, „Славия”, „Аква спорт” и ЦДНА – София.

„Щастлив съм, че във всички възрасти ще играем в „Елит”! При 17-годишните взехме 4 победи в пози последен кръг във Варна. Оказа се, че от четирите съперника ние сме най-адекватни. Най-доволен съм, че бихме „Черно море”, който е изключително силен отбор! Сега очакваме с нетърпение предстоящата програма. А идния уикенд се надяваме на силна подкрепа от феновете на водната топка във Варна.

В събота – 20 януари, на басейн „Приморски” стартират мачовете в група „Елит” при мъжете и при 15-годишните. В 16 ч във възраст U 15 домакинстваме на „Ботев 2000” (Враца), а от 17,30 ч играем с „Аква спорт” при мъжете”, коментира Майката.