Спипаха двама ало измамници, ужилили 5-има варненци

Крими

13-01-2024, 10:17

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

У тях е намерена значителна сума пари.

Преди дни в резултат на незабавно проведени оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ в отдел “Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна, със съдействието на колегите им от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в Русе са задържани мъж и жена , за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами във Варненска област.

У двамата – жена на 45 години и съучастника ѝ на 59 г., е намерена значителна сума пари, които са от последните осъществени „ало измами“.

Задържаните са конвоирани до Варна за извършване на допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия по документиране на престъпната им дейност.

Работата по случаите продължава.

Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони във Варна и селата в областта, като от началото на годината, са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна, са предотвратени 17 опита за този ви заблуди.

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната. ОДМВР - Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължават работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност.