Изложба „Бъдещето на моя град“ откриха в Арт галерия 12

Варна Лайф

12-01-2024, 21:00

Снимка:

Областна администрация Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това събитие беше очакван с нетърпение и изпълнен с много емоции старт на Новата 2024 година и за екипа на Областна администрация - Варна.

След проява като днешната - втората изложба с рисунки на деца, които се включиха в инициативата "Бъдещето на моя град" и претвориха в рисунки с различна техника мечтата си за утрешния ден на своето родно място, може да си кажем, че сме изключително благодарни за таланта, за вдъхновението, за размаха на мечтите на малките творци.
 
Истинска привилегия е да видиш вълнението, радостта, цялата онази палитра от емоции, които се изписа по лицата на младите творци, гостували днес в сградата на Областна администрация - Варна. Именно тук в нарочно създаденото пространство за изкуство - Арт Галерия 12, са експонирани картините на 27 деца - ученици от различна възраст и училища от с.Цонево, от Белослав, Вълчи дол, от Девня, Провадия, от селата Житница и Славейково, и от Варна.
 
С думи на благодарност и подкрепа за артистичните изяви към малките художници и към техните учители се обърнаха организаторите на инициативата, представители на три институции от държавната и местната власт - областният управител - професор Андрияна Андреева, д-р Ирена Радева - началник на РУО - Варна и Антония Йовчева от Дирекция "Култура и духовно развитие" в Община Варна.
 
Това събитие беше очакван с нетърпение и изпълнен с много емоции старт на Новата 2024 година и за екипа на Областна администрация - Варна.