Социални, здравни и културни въпроси поставиха граждани в първата приемна на зам.-кмета Павел Попов

Мисия Варна

12-01-2024, 20:21

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои да се създадат граждански и обществени съвети по водещите политики в общината, за да се чува гласът на хората.

Представители на социален център, фолклорен състав и граждани с нерешени проблеми в здравеопазването, дератизацията и дезинфекцията  посетиха първата приемна на заместник-кмета на Община Варна Павел Попов вчера. 

От комплекса за социални услуги,  който се стопанисва от неправителствена организация, разказаха за дейността и услугите, които се предлагат в дневния център за младежи с увреждания. Те се помещават в общинско помещение в бл. 67 в кв. „Чайка“ и поискаха съдействие, за да се ремонтират допълнително предоставените им помещения от около 200 квадратни метра. Самият център организира собствена кампания, чрез която ще се оборудват помещенията. От сдружението поискаха още да се възроди общественият съвет по социални дейности към кмета веднъж месечно, за да могат представителите на различни социални услуги в града да запознават ръководството на общината с проблемите си. Заместник-кметът Павел Попов заяви, че предстои да се вземе решение по въпроса за създаване на такива граждански съвети по водещите политики в общината, за да се чува гласът на хората и политиките на общината да са съобразени с това.

На приемната бяха и представители на фолклорен ансамбъл „Гергана“, които поискаха съдействие и подкрепа от общината за осигуряване на помещения за тренировки и възможности за финансиране на дейността им чрез проектите в сфера „Младежки дейности“ към дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна. Фолклорен ансамбъл „Гергана“ поддържа 60 артисти – оркестър, хор и танцов състав. При тях танцуват студенти от голяма част от университетите в града. Заместник-кметът Попов се ангажира със съдействие от страна на Община Варна. 

Създателят на първата брейк-формация от Варна „Крейзи форс“, създадена преди повече от 30 години, се обърна към заместник-кмета Попов с молба да ползва залата за репетиции в Младежкия дом. В момента децата танцуват в читалището в кв. „Владислав Варненчик“, което, по думите му, е неудобно за семействата на трениращите. Попов го увери, че в най-скоро време ще има положително развитие по проблема. 

По време на приемната се обсъди и сигнал от етажна собственост в кв. „Аспарухово“ относно дезинфекция и дератизация на частни обекти от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна”. Подаден беше и сигнал за нередности  в едно от общинските ДКЦ-та, който предстои да бъде проверен и след това да се изнесат резултатите от него.

Следващият приемен ден на заместник-кмета Павел Попов е 25 януари 2024 г.