Двете специализирани платформи на Община Варна тип „паяк“ работят от снощи

Мисия Варна

12-01-2024, 20:16

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ремонтът бе нареден от кмета Благомир Коцев с краен срок днес.

Двете специализирани платформи тип „паяк“ вече са на терен и работят. Това съобщи тази сутрин директорът на ОП „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов, който отговаря за репарирането. По думите му до края на деня ще е в движение и третият репатриращ автомобил. За ремонта Иванов докладва още снощи на заместник-кмета по сигурността Илия Коев.

По данни на Коев, от снощи, когато „паяците“ са влезли отново в експлоатация, до този момент са репатрирани заради нарушения в паркирането 15 автомобила.

Останалите два „паяка“ тепърва ще се ремонтират, тъй като повредите им са твърде серизони, уточни Младен Иванов. 

Припомняме, че в началото на седмицата кметът Благомир Коцев нареди да се вземат спешни мерки по отношение на неработещите платформи. Причината е, че Община Варна е с изтекли повече от 12 месеца договори за ремонт на моторни превозни средства, за което Коцев информира още през декември миналата година.

Кметът Коцев нареди да се предприемат действия по устойчиво решаване на проблема. В момента съответните дирекции подготвят обявяването на обществено поръчка за техническа поддръжка на автомобилния парк, както и бракуването на напълно негодните за употреба и остарели автомобили.