Черно море разби ИУ (Варна) с 9:2 в първия мач от Националната лига по футзал

Спорт

11-01-2024, 16:33

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Черно море имаша пълно превъзходство и реши изхода на двубоя още през първата част.

Черно море разби с 9:2 тима на Студенски Спортен Клуб на Икономически Университет Варна (ССК ИУ) в първия мач от новия сезон в Националната лига по футзал. С морското дерби бе дадено началото на шампионата, който се очаква да бъде доста интересен. 

Черно море имаша пълно превъзходство и реши изхода на двубоя още през първата част. "Моряците", които са водени от сръбския специалист Милош Тодорович, имат големи амбиции този сезон и ще се опитат да спечелят титлата, която е притежание на Амиго Североапад. В техния отбор играят двама украински състезатели по футзал - Дима Жилчук и Максим Хрипунов, които са от добра класа.

Съперникът на Черно море от ИУ-Варна участва за пръв път в националния шампионат по футзал и съответно амбициите му са доста по-скромни. Играещ треньор на тима е Георги Карагеоргиев.

В тазгодишното издание на Националната лига по футзал ще участват 8 отбора. Това са столичните Амиго Северозапад, DXC Technology, Левски, ФК "Г" и ЦСКА, Черно море и ИУ от Варна и ФК Русе. Те ще играят всеки срещу всеки в 14 кръга на разменено гостуване, като мачовете от редовния сезон ще продължат до 28 април. След това ще бъдат изиграни плейофи за определяне на крайното класиране. 

Тази вечер от 19,00 часа в залата на НСА е "вечното дерби" Левски - ЦСКА, а след това от 21,00 е мачът Амиго Северозапад - ФК "Г". Последният мач от първия кръг е в събота, когато ФК Русе приема DXC Technology в "Арена Русе".