Варненка спечели приз "Най-добър комедиен продуцент в Чикаго"

Варна Лайф

11-01-2024, 16:03

Снимка:

Instagram

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За нея тя се бори с трима американци.

Варненка спечели награда за най-добър комедиен продуцент в Чикаго. Джулия Стоянова получи приз в категорията „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“ (Best Chicago Producer of 2023) по време на шоуто „The 2023 Gazellies: Annual Comedy Awards Show”, което се организира от списание „The Comedy Gazelle”.

Варненката получи лично наградата от Джеймс Уеб, който е директор в Netflix. За нея тя се бори с трима американци, които все пак останаха след нея в класацията.

Номинираните са били определени от представители на комедийния брашн в Чикаго чрез анонимно гласуване, с което се стигнало и до наградите в The Den Theatre.

Четиримата с най-много гласове във всяка категория са преминали във финалния втори кръг, където са били определени наградите в различните категории. Тази година в гласуването са се включили почти 500 представители на комедийния бранш. Мнозинството са гласували за Джулия.

„Уау, каква нощ! Това шоу беше наистина невероятно! Точното количество сериозност и майтапи! Бяхме 65 души в залата и всички се забавлявахме"“, пише Джулия в своя профил в Instagram.

„Да знаеш, че "The Gazellies" са получили близо 500 гласа, е умопомрачително.  Благодаря на Чикаго, че гласува за мен.

Това наистина кара сърцето ми да прескача всеки път, когато си го помисля. Да не говорим, че получих наградата за най-добър продуцент на Чикаго от ръцете не на кой да е, а на моя комедиен ментор Джеймс Уеб“, продължава тя.

Ето какво споделя Джулия Стоянова за себе си:

- родом съм от Варна, България.

- 2016 завърших НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за куклен театър.

- седмица след като завърших се преместих в Америка.

- 2019 завърших консерваторията за импровизационен театър в Second City в Чикаго и малко след това започнах да се занимавам със стенд-ъп комедия.

- 2021 отворих комедиен клуб в Чикаго, RED ROOM Comedy Club, в който до днешна дата са играли повече от 400 различни комика от цяла Америка.

- 2022 и 2023 бях част от екипа, който засне комедийните спешъли на Сам Морил и Марк Норманд за NETFIX.

- 2023 бях наета като Talent Buyer (не съм сигурна как се превежда тази позиция) в наи-бързо разрастващият се театър за комедия в Чикаго. През последите 6 месеца имах възможността да работя със световно известни имена като Дейвид Ледърман, Том Сегура, Джон Малейни и други.