От утре част от платформите тип „паяк“ трябва да заработят във Варна

Мисия Варна

11-01-2024, 13:19

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От утре – 12 януари, част от платформите тип „паяк“ трябва да заработят, каза директорът на ОП „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов-

Новото ръководство на Община Варна е предприело всички мерки в най-кратък срок да бъде изпълнена обществена поръчка за избиране на сервиз, за да не се получават тези обстоятелства, при които почти 80 % от автопарка на община Варна е в лошо състояние. Това заяви по БТВ тази сутрин заместник-кметът на Община Варна Илия Коев по повод неработещите платформи тип „паяк“.

ОП „Общински паркинги и синя зона“ намерихме налични пет технически средства тип „паяк“. Два от специализираните автомобили са в експлоатация от 2008 г. и към момента не са годни за работа на терен, поради нуждата от сериозни ремонти. Другите три „паяка“ инцидентно не работят в едно и също време, обясни директорът на ОП „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов. По думите му досега екипът на общинското предприятие се е справял, но това вече не е възможно заради липсата на договор за ремонт на автомобилите от повече от една година.

От сервиза ни убедиха, че до утре ще имаме работещ „паяк“, каза още Иванов.  

Разпоредили сме спешно и останалите два „паяка“ да влязат в работен режим, за да може редът в град Варна да е възстановен, каза още Коев. Целта е при нужда да се репатрира автомобил, да се реагира мигновено, допълни той. По думите му са предприети мерки да се подготви и пусне в най-кратък срок обществената поръчка за избиране на сервиз. Има определени срокове, които трябва да изпълним по закон. Ще се опитаме да направим всичко в бърз оперативен ред, каза още Коев.

Припомняме, че още на оперативката в понеделник, кметът Благомир Коцев нареди да бъдат предприети спешни мерки по отношение на неработещи специализирани технически средства тип „паяк“ и състоянието на автомобилния парк.