„Комодор” започва с „Аква спорт” във ватерполния БГ елит

Спорт

10-01-2024, 11:09

Снимка:

Невена Йовева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мачът е на 20 януари от 17,30 ч на басейн „Приморски”.

Отборът на „Комодор” (Варна) стартира в първия кръг от група „Елит” във ватерпола с двубой срещу съгражданите си от „Аква спорт”. Мачът е на 20 януари от 17,30 ч на басейн „Приморски”.

Комодорци вече се подготвят усилено за новия сезон.

„Стартирахме подготовка на 3 януари. Тренираме на басейн „Приморски”. Първостепенната ни задача е сега, след паузата отново да влезем в ритъм. В хода на мачовете ще видим в какво състояние сме и какво трябва да коригираме в различните игрови компоненти. Очакваме мачовете от група „Елит” с нетърпение, за да вими какво е нивото ни и да сверим часовници със съперниците си”, коментира треньорът на комодорци Николай Николов - Майката.

Той допълни, че след паузата в първенството в отбора на „Комодор” няма ватерполисти с травми. Всички състезатели, на които наставникът разчита, са на линия и тренират на високи обороти.

„Смятам, че постепенно ще навлезем в тренировъчния процес и ще направим оптималното. Оттам нататък всичко е въпрос на изява”, каза още Майката.

През втория полусезон отборът на „Комодор” ще атакува влизане в четворката, където се разпределят медалите в първенството. Варненци си подсигуриха така жадуваната виза за група „Елит” и така изпълниха  програмата максимум за първия полусезон.

Там ще си правят компания шест отбора, които ще акатуват шампионската титла. Сред тях са „Комодор”, ЦСКА, „Черно море”, „Черноморец” (Бургас), „Акваспорт” и КПС „Варна”.

Според регламента те ще играят на разменено гостуване, след което ще се формира финална четворка.