Благомир Коцев: Варна разчита на Военноморското училище за развитието на високите технологии и киберсигурността

Животът

09-01-2024, 14:21

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът присъства на ритуала по повод 143 години от основаването на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Варна разчита на Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ за развитието на високите технологии, умните решения, изкуствения интелект и киберсигурността. Знам, че Морско училище е не само традиции и образец за висок образователен стандарт, но и взор в бъдещето със солидна програма. Това дава възможност на нашата община да си партнира с Военноморско училище, както и с всички други институции с сферата на висшето образование, в реализирането на съвместни технологични проекти. 

Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на честването на 143 години от създаването на Военноморското училище в града. Официалната церемония се състоя в зала „Вапцаров“ в училището. 

Морско училище е емблема във Варна и аз като варненец чувствам отбелязването на 143-ата годишнина от създаването му като една от важните дати за града, каза още кметът. Освен високи стандарти в образованието и развитието на нашия град като университетски център, ВВМУ обучава нашите курсанти и младежи в достойнство и храброст и ние можем да разчитаме на тях във всякакви ситуации, допълни Коцев. Той използва случая да благодаря за помощта от висшето училище, оказана на Община Варна по време на ураганното бедствие, което съвпадна с встъпването му в длъжност като кмет през ноември миналата година. Убеден съм във вашите възможности и вярвам, че заедно ще постигнем много успехи за нашия град, каза още Коцев.  

Поздравления по повод празника на висшето училище отправиха началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на кабинета на министерство на отбраната Добромир Тошев, областният управител проф. Андрияна Андреева. Програмата започна с поднасяне на цветя пред паметника на Никола Вапцаров и връчване на награди на военни.