Пробация за варненец, неплащал издръжка за детето си

Крими

08-01-2024, 16:28

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият е трябвало да заплаща на сина си, чрез неговата майка и законен представител, ежемесечна издръжка в размер на 150 лева месечно, като общата стойност на задължението му за периода е 5 100 лева.

54-годишен мъж бе признат за виновен в това, че в периода от началото на 2021 г. до м. октомври 2023 г., след като е бил осъден с влязло в сила решение на Районен съд – Варна, да издържа свой низходящ – малолетния си син, съзнателно не изпълнил това си задължение за повече от две месечни вноски – общо 34 месечни вноски. Подсъдимият е трябвало да заплаща на сина си, чрез неговата майка и законен представител, ежемесечна издръжка в размер на 150 лева месечно, като общата стойност на задължението му за периода е 5 100 лева. – престъпление по чл. 183, ал.1 от НК.

Районен съд – Варна наложи на 54-годишния подсъдим наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, като за същия срок следва да провежда и периодични срещи с пробационен служител.

15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.