Wizz Air представя своите най-интересни дестинации за пътуване през новата година

Туризъм

08-01-2024, 12:09

Снимка:

Wizz Air

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Билетите за тях са налични на wizzair.com и в мобилното приложение с цени, започващи от 28,99 лв.

В началото на новата 2024 г., много хора се фокусират върху новогодишните си цели. Независимо дали това включва здравословно хранене или изпробване на ново хоби, сред желанията на повечето почти винаги фигурира и пътуване до нова дестинация. Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, представя своите топ 5 дестинации за почивка през 2024 г., предлагайки на пасажерите си невероятна и достъпна възможност да опознаят света и да създадат незабравими спомени през новата година. Билетите за тях са налични на wizzair.com и в мобилното приложение с цени, започващи от 28,99 лв.

Лисабон, Португалия
Сгушен покрай целунатите от слънцето брегове на Атлантическия океан, Лисабон е идеалният град за любителите на изкуството и културата. Със своята уникална архитектура, музеи, съвременни галерии и улично изкуство, градът пулсира от творческа енергия. Пътешествениците могат да разгледат модерните квартали Байро Алто (Bairro Alto) и Фабрика LX (LX Factory) или да се качат на емблематичната трамвайна линия 28, която следва живописен маршрут по тесните улички на града. Клиентите на WIZZ могат да летят до Лисабон от София в понеделник, сряда и петък на цени от 97,99 лв.

Абу Даби, Обединени арабски емирства
Независимо дали сте привлечени от модерни небостъргачи или от древни културни наследства, Абу Даби обещава вълнуващо преживяване. Пътниците могат да посетят джамията „Шейх Зайед“, за да се насладят на уникална историческа архитектура, да усетят прилив на адреналин в увеселителния парк Светът на Ферари Абу Даби (Ferrari World Abu Dhabi) или да пазаруват в един от най-впечатляващите молове – Yas Mall. Лувърът в Абу Даби също предлага интересно преживяване, излагайки произведения на изкуството от цял свят на приблизително 24 000 кв. м, което го прави най-големият музей на изкуството на Арабския полуостров. Wizz Air извършва полети до Абу Даби от София четири пъти седмично – във вторник, четвъртък, събота и неделя. Цените на билетите започват от 97,99 лв.

Женева, Швейцария

Женева омагьосва с красивото си разположение край Женевското езеро и със спиращата дъха красота на швейцарските Алпи. Посещавайки града, любителите на зимните спортове могат да се отдадат на снежно приключение в близките Алпи и популярните курорти Вербиер и Шамони. Женева позволява на посетителите да се насладят както на културата на града, така и на тръпката от карането на ски по заснежените алпийски върхове. Полетите на Wizz Air от София до Женева се извършват три пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота. Цените на билетите започват от 28,99 лв.

Мадрид, Испания

Столицата на Испания е дестинация, която задължително трябва да бъде посетена, заради своя благоприятен климат, красиви гледки и уникална култура. В парка Ел Ретиро пътниците могат се разходят в Розовата градина, където се намира статуята на Падналия ангел или да наемат лодка и да плават по езерото. В Мадрид местните пазари предлагат разнообразие от вкусни храни - „Пазарът на мира“ (Mercado de la Paz), предлагащ испански сирена, висококачествена шунка и традиционни омлети, е чудесен начин да се опознае местната култура и да се опитат местни деликатесии на достъпна цена. А за любителите на ресторантите – в Мадрид се намира най-старият ресторант в света, основан през 1725 г. – Casa Botín. Wizz Air лети до Мадрид от София три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота - с билети на цени от 117,99 лв.

Копенхаген, Дания
Копенхаген е идеалният град за почивка през цялата година, но е особено красив през зимните месеци. Той е родното място на „хюгата“ (hygge) – датска дума, която описва специфичното чувство на уют и хармония, към което всички се стремим. С малки сладкарници и уютни кафенета, изящни замъци, приказни градини и музеи, градът е перфектен за разходки и отдих. За вълшебна разходка през зимата, могат да бъдат видяни цветните сгради със заснежени покриви, разположени покрай канала в Нйхавн (Nyhavn). Полетите на Wizz Air от София до Копенхаген се извършват всеки ден от седмицата, с изключение на понеделник и петък, а цените на билетите започват от едва 38,99 лв.