Вижте какво реши Общински съвет – Варна днес

Мисия Варна

04-01-2024, 14:41

Снимка:

Общински съвет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След дебати бе одобрена актуализация на Стратегическата карта за шум в околната среда.

Председателят на Общински съвет – Варна Христо Димитров ще представлява местния парламент в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. При невъзможност за участие в заседанията на събранието на НСОРБ той ще бъде заместван от общинския съветник Павел Раличков, реши на днешното си заседание Варненският общински съвет. Съветниците дадоха също съгласието си инж. Димитров да членува в Националната асоциация на председателите на общински съвети /НАПОС/.

Днес бяха избрани и представителите на Община Варна в общите събрания на дружествата, в които тя е акционер или съдружник. За представител в Общото събрание на акционерите /ОСА/ на Спортен комплекс „Варна“ АД беше определена Цветелина Атанасова. Колегата й Мария Тодорова, която е председател на комисията по здравеопазване, ще представлява Община Варна в ОСА на МБАЛ „Св. Анна – Варна“. Общинският съвет определи Николай Костадинов за свой представител в Общото събрание на съдружниците на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД. Представител в Асоциацията по В и К в област с административен център – Варна не беше избран поради липсата на номинация.

Съветниците определиха също председател и членове на Комисията по приватизация и следприватизационен контрол. Начело на комисията остава Петко Бойновски, директор на Дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“.

След дебати бе одобрена актуализация на Стратегическата карта за шум в околната среда. Приемането на документа е задължително условие за разработването на актуален План за действие към нея, в който да бъдат разписани конкретните мерки за ограничаване на шумовото натоварване.