Община Варна обмисля поставянето на камери в 16 ключови точки в града

Мисия Варна

02-01-2024, 18:13

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Те ще бъдан монтирани на места, на които нерегламентирано се струпват отпадъци.

Община Варна обмисля монтирането на камери в 16 ключови точки в града, на които нерегламентирано се струпват отпадъци – около контейнери или незаконни големи сметища в града. Това съобщи пред БНР кметът на Варна Благомир Коцев. Остават две години и половина до прекратяването на договоря с фирмите, а средствата, усвоени към този момент, са 40 милиона лева.

В рамките на петте години се дават 90 милиона лева. Оказва се, поясни Коцев, че фирмата не успява да усвои всички средства. Работата на сметоизвозващите фирми трябва да се оптимизира, а ние да работим в синхрон с тях, преди да започнем с по-строгите мерки, допълни той.

“Фирмата иска актуализация на цените с цел да може да подобри условията на заплащане на техните служители. Имаме официална среща на 8 януари”, поясни Коцев.

Той съобщи, че днес е взето решение за увеличаване на план-сметката за следващата година, за да може сметосъбиращата фирма да усвои повече пари.

“Ние смятаме, че фирмата пак няма да се справи, ако не се направят други промени, една от които е повишаване на заплатите на техните работници”, подчерта Благомир Коцев.