Зарята над Варна за Нова година ще бъде съкратена до 4 минути

Мисия Варна

31-12-2023, 09:34

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По настояване на гражданите, собственици на домашни любимци, кметът на Община Варна Благомир Коцев, приема предложението празничните фойерверки да са по-кратки от обикновено и щадящи животните.

Зарята над Варна в Новогодишната нощ тази година ще бъде 4-минутна - по-кратка от обикновеното. Кметът Благомир Коцев прие предложенията на природозащитни организации, сдружения за защита на животните и собственици на домашни любимци празниците да се организират щадящо за животните и фойерверките да са с много по-кратка продължителност и не така пищни като миналите години.

Кметът изказа личната си позиция, като човек, който също има домашни любимци, че Варна трябва да върви в крак с европейските стандарти и по-големите градове като София и Пловдив, където общината вече не се ангажира с празнични фойерверки. Зарята може да бъде заменена от високотехнологични празнични ефекти като 3D-мапинг, шоу с дронове, музикално-светлинно шоу, лазерни и светлинни визуализации, които да радват хората и да са щадящи за животните.