Кога ще е готова новата автогара във Варна?

Животът

30-12-2023, 10:33

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Старата сграда на автогарата ще бъде съборена през месец май.

Новата автогара във Варна ще бъде готова за майските празници, съобщи за Радио Варна директорът Веселин Михайлов.  Очакваше се съоръжението да заработи за Коледа, но забавяне променя пусковата дата, обясни Михайлов:

"Беше предвидено козирката на новата автогара да е с един метър по-дълга. Ако проектът беше изпълнен по този начин, трябваше да се събори 6 метра от козирката. Не получихме разрешение от Община Варна, понеже било опасно за цялата сграда. Наложи се архитектът да промени цялата конструкция."

Друга причина за забавянето е, че се налага да се кърти асфалта на гаранционния булевард "Левски", за да може се включи битовата и дъждовна канализация, обясни Михайлов. Изгражда се трасе и за новата тръба, която да захрани новата автогара с вода.

Старата сграда на автогарата ще бъде съборена през месец май. На нейно място ще се изгради търговски комплекс, съобщи Веселин Михайлов.

Асфалтът на новата автогара вече е положен. Автобусите ще паркират на 26 места към мола, а паркингът за леките коли и такситата ще е зад бензиностанцията.

Паркирането в момента е 3 лева.