Междуведомствена комисия огледа свлачището на Крайбрежната алея

Мисия Варна

28-12-2023, 14:28

Снимка:

Областна администрация Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Пътна полиция ще ограничат паркирането на превозни средства под ската, непосредствено под участъка.

Областният управител професор Андрияна Андреева назначи със заповед  и изпрати на място Междуведомствена комисия, която огледа проблемния участък със свлечени земни маси от ската по Алея първа, непосредствено след завоя на „Почивка“ (в района на трета буна). 

Експертите са от Областна администрация–Варна, РД „ПБЗН“, представители на Община Варна от отдел „Общинска инфраструктура“ и дейности по Защита на населението, от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Варна и Геозащита. Комисията е обсъдила реалното състояние на проблемния участък, както и незабавните действия обозначаване и обезопасяване на района.

Първите мерки, които ще бъдат предприети ще са по преценка на РД „ПБЗН“ и Община Варна. Те могат да поставят указателни табели, които ще ограничат в някакъв периметър преминаването в проблемния участък, за да се предотвратят инциденти с преминаващи хора . От Пътна полиция ще ограничат паркирането на превозни средства под ската, непосредствено под участъка.

Цялостно обследване на проблемния участък ще бъде извършено през следващите дни от „Геозащита“, които ще представят своето становище на областния управител. Експертите намират, че ВиК – Варна трябва да вземат проба от водите, които изтичат в района, за да се прецени дали са подпочвени, или отпадни.

Членовете на Междуведомствената комисия имат срок от седмица, за да представят становище за действията, които трябва да бъдат предприети.