Осъдиха 43-годишна жена за документно престъпление във Варненско

Крими

28-12-2023, 14:15

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя ще заплати глоба в размер на 1500 лева.

43-годишна жена призна вината си за маловажен случай на извършено документно престъпление по чл. 311, ал. 2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, тя приема да бъде освободена от наказателна отговорност като й бъде наложено административно наказание – глоба, в размер на 1500 лева.

Подсъдимата бе призната за виновна в това, че на 28 февруари тази година, в качеството си на длъжностно лице – служител в една от общинските администрации в област Варна, в кръга на службата си е съставила официален удостоверителен документ – нотариално удостоверяване на подписа на родител върху декларация за съгласие детето му да пътува извън границите на страната, придружавано само от другия си родител. В издаденият официален документ подсъдимата е удостоверила невярното обстоятелство, че подписът на родителя е положен лично, пред нея, с цел да бъде използван този документ като доказателство за това обстоятелство, като случаят е маловажен.

43-годишната жена, която е с чисто съдебно минало, следва да заплати направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.