Българско движение "Син флаг" открива процедурата за кандидатстване през новата година

Туризъм

28-12-2023, 11:52

Снимка:

Българско движение „Син флаг“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За да се получи еко сертификат „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услуги, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

До 20 януари 2024 г. може да се кандидатства за най-желаното отличие в туризма – „Син флаг“ за предстоящия летен сезон. Това съобщиха днес от Българско движение „Син флаг“, което през настоящата година отбелязва своята 30-а годишнина.През 2023 г. в страната имаше рекорден брой Сини флагове и Зелени ключове.

Общо 21 български плажа и едно яхтено пристанище се наредиха сред най-добрите 5 038 световни туристически обекти, носители на високото отличие.

11 места за настаняване у нас са вече сред най-устойчиво управляваните 4 800 хотела от 60 държави със „Зелен ключ“.„Син флаг“ е утвърден световен стандарт, който гарантира отлични условия и услуги с грижа, както за хората, така и за заобикалящата среда. 

Кандидатите за „Син флаг“ първо ще бъдат оценявани от национално жури, а след това – от международно, което заседава ежегодно в Копенхаген, Дания, като отличените ще бъдат оповестени в края на април.