Мощна подкрепа от клубове и федерации за Дирекция „Спорт“ на Община Варна (СНИМКИ)

Спорт

22-12-2023, 19:22

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Десетки варненски спортни клубове и няколко федерации заявиха мощна подкрепа за екипа на Дирекция „Спорт“ на Община Варна.

Повечето от тях не крият, че са провокирани от среща на 5 варненски клуба с новоизбрания кмет Благомир Коцев. Във Варна има над 230 клуба, защо на срещата са само 5. Защо там не са поканени нито ресорният зам.-кмет Павел Попов, нито директорът на Дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров, пита спортната общественост на Варна.
Няколко писма бяха депозирани в деловодството на Община Варна:
 
„Бихме искали да изразим нашата подкрепа към Дирекция „Спорт“ като общинска структура, с която нееднократно сме реализирали редица спортни събития и проекти в годините и високо ценим сериозния принос за успешното им изпълнение в лицето на нейния директор г-н Кристиян Димитров. Убедени сме, че и занапред ще продължим да бъдем партньори и съмишленици за превръщането на спорта и в частност на футболната игра, в пълноценна част от живота на нашите деца и съгражданите ни“, се казва в тях.
 
„Пожелаваме ви да продължите добрите традиции, които бяха създадени от Дирекция „Спорт“. В лицето на нейния доректор срещнахме подкрепа, уважение и изградихме едно добро партньорство в годините, като реализирахме редица спортни събития, свързани с развитието на футбола в гр. Варна“, пишат спортните деятели до кмета.
 
И още:
„През годините град Варна се утвърди като истинска морска столица и основен център за развитие на плувните спортове. Подкрепата и съдействието, които сме получавали през годините, са изградили силни и традиционни връзки между Община Варна и Българска федерация по плувни спортове. Варненските клубове са едни от водещите в държавния спортен календар на федерацията“.
 
„Бихме желали да изразим нашата подкрепа на добре работещата в името на спорта общинска структура Дирекция „Спорт“ в лицето на нейния директор г-н К. Димитров“.
 
„Във връзка с Вашата публикация и желание всеки служител на администрацията на Община Варна, който работи в интересите на града да срещне Вашето пълно доверие, ние бихме желали, като спортна организация, да изразим нашата подкрепа на добре работещата в името на спорт общинска структура Дирекция „Спорт“ в лицето на нейния директор г-н Кристиан Димитров и неговия екип, с които през годионите работим безупречно в оргабизацията на големи международни форуми“.
 
„Добрата съвместна работа между БФ Хандбал, Община Варна и Дирекция „Спорт“ през годините допринесе за изключително високите оценки за оргабнизацията на големи спортни форуми от страна на Световната федерация по хандбал, Европейската федерация по хандбал и всички държави, взели участие в организираните от нас прояви. Всичко това ни даде възможност да спечелим правото да бъдем домакини на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 г. с участието на 32 отбора и квалификацията за Европейското първенство през 2025 г за мъже и жени, с участието на 26 отбора. Проявата ще се проведе в гр. Варна през месец юли 2024 г.“
 
„За нас беше истинско удоволствие да работим с професионалисти като директора Кристиян Димитров и служителката на Дирекция „Спорт“ Елза Харалампиева по време на Световната купа по скокове на батут в гр. Варна през октомври“.
 
Сред изпратилите писма са още Българска параолимпийска федерация, а от Съюза на българските автомобилисти припомнят, че заедно с Дирекция „Спорт“ са организирали във Варна най-голямото автомобилно състезание в България – Рали „България“, както и планинско изкачване „Аладжа манастир“ и други автомобилни надпревари.
Специално обръщение до варненския кмет е изпратил и легендарният волейболист Любомир Ганев – председател на УС на Българска федерация по волейбол.
 
Подкрепата си изразяват също от Ученически спортен клуб “Варна” и Цецко Цеков- представител на Българска аспциация спорт за учащи- БАСУ, които организират целия ученически спорт във Варна.
Ето и пълен списък на клубовете и федерациите, изразили официално подкрепата си:
-Българска младежка асоциация за плажни спортове
-Българска федерация по плувни спортове
- Българска киокушин асоциация
- Българска федерация по баскетбол
- Българска федерация по волейбол
- Българска федерация по ханбал
- Българска федерация по кану-каяк
- Обединени спортни кубове “Черно море”, в които членуват 14 клуба
- Боксов Клуб “Варна”
- Плувен клуб “Аква спорт”
- Плувен клуб “Астери”
- Клуб по вдигане на тежести “Титан”
- Клуб по плувни спортове “Варна”
- СКК “Ичи Геки”-Варна
- СК “Десант” - джудо
- Клуб “Стрелба”-Варна
- СК “Черно море” -Атлетик
- СК по художествена гимнастика “Чар”
- Баскетболен клуб “ Черно море Одесос”
- Спортен клуб по модерен петобой “Одесос 2008”
- СК “Черно море”-кану-каяк
- Хандбален клуб “Спартак”
- Ръгби клуб “Спартак”
- “Черно море” - академично гребане
- СК “Боил” -кик бокс
- Клуб по спортни танци “Варна”
- Клуб по Художествена Гимнастика “Черно море”
- Руслан Грозданов- СКЛА “Супер спорт”
- СКТМ “ Варна 2015”
- СКТМ “Комфорт”
- БК „Черно море Тича”
- ДФК „ДЕЛФИНИТЕ“
- ДФК „ПРИЯТЕЛИ“
- ФК ГРАНД ПРО
- ФК ЮНАК
- ФК ВАРНА
- ОФК ВАРНА
- ДФК ШАМПИОНИ 2014
- МФК ТИЧА
- ФК ТОПОЛИ
- ФК ОЛИМПИК
- ФК ОДЕСОС
- ФК АКАДЕМИК 2022
- ЖФК ВАРНА
- Ветерани СК Атлетик
- Ск Албатрос
- ФК Черно море
- Спортни клубове с хора с Увреждания
- СК Атлет
- СК Вихър
- СК Арм Стронг
- СКУспех
- СК Никея
- СК Икар
- Туристически клубове
- ТД Черноморски простори
- ТД Родни Балкани
- ТД Владислав
- ТД Академик
- ТДГалата
- ТД Хан Аспарух