Николай Николов: Щастливи сме, че сме в „Елит”, атакуваме четворката!

Спорт

17-12-2023, 16:35

Снимка:

Невена Йовева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отборът на „Комодор” (Варна) изпълни програмата максимум за първия полусезон в мъжкия ватерполен елит.

След последния шести кръг от квалификациите на държавния шампионат, в който ватерполистите на Николай Николов сломиха „Ботев 2000” (Враца) с 25:12 във Варна, те си подсигуриха така жадуваната виза за група „Елит”. Там ще си правят компания шест отбора, които ще акатуват шампионската титла. Сред тях са „Комодор”, ЦСКА, „Черно море”, „Черноморец” (Бургас), „Акваспорт” и КПС „Варна”.

„На практика изпълнихаме първия етап от целите си през настоящия шампионат, а именно да се качим в „Елит”, както го бяхме планирали. Щастливи сме, защото успяхме да си свършим работата, макар и в последния момент. Сега очакваме мачовете от група „Елит” след Нова година, за да вими какво е нивото и да сверим часовници със съперниците си”, коментира треньорът на комодорци Николай Николов - Майката.

Подопечните му завършиха участието си в квалификационната пресявка с актив от 9 т.  

„Обикновено, винаги когато достигнем до такива мачове, чийто резултат има влияние за крайното класиране, мотивацията е друга. Така се случи и този път, в двубоя срещу „Ботев” във Варна. Можехме и много по-рано да решим нещата, да вземем визи за „Елит” и да бъдем по-спокойни. Но не трябва да гледаме назад, а само напред, към това което ни очаква”, допълни Майката.

Според регламента в „Елит” играят 6 отбора на разменено гостуване, след което се формира финална четворка. Тепърва ще бъде изготвена програмата за предстоящите мачове.  

„На 3 януари подновяваме тренировъчен режим. В паузата не планираме селекция на нови състезатели. Аз имам възможност да избирам между 32 ватерполисти, за да селектирам състав за предстоящ мач. През втория полусезон отборът на „Комодор” ще атакува влизане в четворката, където се разпределят медалите в първенството”, обобщи наставникът на варненци Николай Николов.