Бизнесмен от Варна изчезна безследно! Откриха само "Поршето" му

Крими

16-12-2023, 10:21

Снимка:

Varna24.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

62-годишният Йорг Дьонерт е собственик и управител на компания за водно рязане на метали в Германия.

Немски бизнесмен, който през последните години живее във Варна, изчезна мистериозно в родината си. Той е в неизвестност вече близо два месеца, а полицията подозира, че е жертва на убийство, предаде Дарик.

62-годишният Йорг Дьонерт е собственик и управител на компания за водно рязане на метали в Германия. Преди няколко години се премества в България, като се установява във Варна. През 2021 г. основава фирма, чието седалище е с адрес в района на Военноморска болница. Името ѝ е подобно на това на немската му компания.

Сигналът за неговото изчезването е подаден на 18 октомври от сина му, след като не успява да се свърже с баща си. По това време Йорг Дьонерт се намира в родината си. Полицията проверява фирмата му, която е в градчето Хюлхорст в провинция Северен Рейн – Вестфалия. Там ги посреща мъж, представящ се за новия собственик. Това е 37-годишният Райнхард, който обяснява, че е наел компанията срещу годишен наем от 60 000 евро.

Заедно с Дьонерт изчезва и автомобилът му "Порше Кайен". Четири дни по-късно чрез мобилния телефон на предприемача е локализирана колата. Тя е паркирана в квартал в град Меле, който се намира на около 20 километра от седалището на компанията на Дьонерт. Бялото "Порше", което има емблематичен номер с четири деветки, е заключено. В него са куфарът и якето на бизнесмена.

Полицаите правят само снимка на колата, тъй като на този етап все още няма данни за престъпление. На следващия ден колата изчезва, а малко преди това е изключен и мобилният телефон на Дьонерт. За последен път той е локализиран на около 80 километра от мястото, където е било "Порше"-то.

Случаят е поет от отдел "Убийства" към полицията в Билефелд. В края на ноември оттам отправят апел всеки, който може да помогне с информация на разследването, да се свърже с тях. Разследващите разпространиха снимки на Дьонерт и на автомобила му. Снимките на мъжа са от профила му в социална мрежа, като на тях той позира с много по-млади от него жени, които вероятно са българки.

Седмица по-късно бе съобщено и за извършен арест на заподозрян с изчезването на Дьонерт. Това е 37-годишният Райнхард, който твърди, че е наел фирмата на изчезналия бизнесмен. Според немски медии той е представил фалшив договор за наем. Срещу Райнхард е повдигнато обвинение за непредумишлено убийство. От полицията не съобщават какви са доказателствата, които го уличават. Те обаче трябва да са убедителни, след като съдът в Билефелд му постанови мярка за неотклонение "задържане под стража".

След задържането на Райнхард бе открито и изчезналото "Порше". Благодарение на разпространените от полицията снимки, то е забелязано в нидерландския град Хенгело.

Все още обаче няма следа от изчезналия Йорг Дьонерт. Ако той действително е жертва на убийство, местонахождението на останките му продължава да е мистерия за разследващите.