Над 130 студенти от ТУ – Варна бяха удостоени с награди от академичното ръководство и бизнес партньори

Животът

16-12-2023, 07:49

Снимка:

ТУ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на събитието бяха връчени предметни и финансови награди на успешни студенти с отлични постижения в национални олимпиади, конкурси и състезания в различни области на науката, изкуството, предприемачеството, спорта, както и на участници в социални проекти, благотворителни инициативи и други.

Преди коледните празници и по повод 8-ми декември, на тържествена церемония в Технически университет – Варна бяха отличени най-изявените студенти за 2023 година. По време на събитието бяха връчени предметни и финансови награди на успешни студенти с отлични постижения в национални олимпиади, конкурси и състезания в различни области на науката, изкуството, предприемачеството, спорта, както и на участници в социални проекти, благотворителни инициативи и други.

Сред присъстващите на церемонията бяха академичното ръководство и проф. д-р Драгомир Пламенов – ректор на ТУ-Варна, Огнян Рачев – зам.-областен управител на Областна администрация – Варна, Елена Кенарова – началник отдел „Образование“ в дирекция „Образование и младежки дейности“, Община Варна, проф. д.т.н. Асен Недев, ректор на Технически Университет – Варна за периода 1991 – 1999 г., инж. Марин Монев – директор на Римакем ЕООД, Пламен Манушев от фирма „МТГ Делфин 1“, д-р Захари Барбов – мениджър в KBC GLOBAL SERVICES BULGARIA, г-н Бьорн Харт – ръководител на Инженеринг хъб във Варна към Сименс България и Ивелина Николаева – мениджър, Светлана Стойнева, директор Човешки ресурси и Юлиян Патрашков от ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД, представители от фирма „Теси“ ООД, Александър Кирчев от СМАРТ ДИЗАЙН 2006 ООД, деканите на четирите факултета и преподаватели от университета.

Проф. д-р Драгомир Пламенов приветства пълната зала със студенти, казвайки: „…Моментът е вълнуващ и нашето академично ръководство с гордост днес отличава най-изявените над 130 студенти, разпределени в седем категории… Благодарим ви, че допринасяте толкова много за университета! Вие сте бъдещето, вие сте най-добрата реклама за университета и ви пожелаваме още много успехи!“

Приветствие към студентите отправи и г-жа Кенарова, която сподели: „Вълнуващо е да бъда сред вас. Наградите, които ще получите днес, са само началото на тези, които ще спечелите в живота си. Вие сте част от младото общество на Варна, а община Варна ви подкрепя във всички вашите постижения. Благодарим ви, че сте тук и работите толкова добре.“ Поздравления към студентите бяха отправени и от Пресияна Димитрова, председател на Студентски съвет, след което церемонията продължи с връчването на наградите на студентите в седемте категории.

Проф. Пламенов отличи с грамоти и финансови награди над 30 пълни отличници – бакалаври, магистри и чуждестранни студенти, като част от тях получиха и парични и предметни награди от фирмите ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД и „Теси“ ООД. Бяха наградени и близо 30 отлични студенти от IV курс, които получиха наградите си от доц. д-р инж. Мария Маринова, зам.-ректор „Учебна дейност“, а част от тях бяха отличени и от фирма „Теси“ ООД.

Студентите от трите категории: призови места на олимпиади, студенти с активно участие в научни проекти и докторанти с най-високи научни постижения, бяха наградени от доц. д-р инж. Галина Илиева, директор на Научноизследователски институт на ТУ – Варна. От тези категории определени студенти бяха наградени и от д-р инж. Захари Барбов – мениджър в КБС Global Services Bulgaria, който връчи награди на студенти, спечелили отборно първо място на националното състезание по медиация за студенти, и на членове от Студентски клуб CREATIVЕ CODE за активното развитие на клубната дейност.

Проф. Асен Недев, ректор на Технически Университет – Варна за периода 1991-1999 г. и „доктор хонорис кауза” на университета, награди студентите в категорията “Изявени спортисти”, а също и отличи студента Ивайло Петров с наградата „Студент на ТУ – Варна за 2023 г.“ и кристален плакет на университета.

Членове на Студентския съвет и студентските клубове по интереси бяха наградени от Пресияна Димитрова, председател на Студентския съвет, която им пожела, тези награди да бъдат стимул и мотивация да продължат да преследват мечтите си. Церемонията беше официално закрита с изпращането на знамето на фона на студентския химн.