Крепостта Овеч в Провадия и с. Неофит Рилски с отличия от годишните награди в туризма

Туризъм

15-12-2023, 09:48

Снимка:

Министерство на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Победителите получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса - българската роза.

Крепостта Овеч в Провадия спечели гласовете на българите в осмите годишни награди в туризма. Церемонията по връчването им беше късно снощи.

Отличието в категорията "Изборът на българите" връчи министърът на туризма Зарица Динкова.

Онлайн вот определи носителите на призове в деветте категории в конкурса на ведомството. 

Кандидатите, които бяха допуснати до финалната фаза на конкурса и се бориха за призовете, бяха почти 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория "Изборът на българите". Тя е определена сред всички туристически обекти, включени в "100-те национални" и "50-те малко познати места" в България. 

Село Неофит Рилски спечели наградата за туристическа дестинация. Туристически комплекс в селото бе отличен в категория "Туристическа атракция/обект/събитие", а къмпинг в населеното място спечели наградата в категория "Иновация". 

Победителите в Годишните награди в туризма получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса - българската роза.