Кметът Благомир Коцев към работодателските организации: Разчитаме на вас и вашите идеи за образованието във Варна

Мисия Варна

14-12-2023, 16:11

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът покани представителите на работодателските организации в образователната система на среща на 21 декември.

Ще разчитаме на вас и на вашите идеи и препоръки за модернизиране на образованието във Варна. Ще възобновим традициите за добро сътрудничество, а след Нова година ще свикам голяма оперативна среща на ръководствата на образователните институции във Варна.  

Това каза по време на среща днес с Управителния съвет на работодателските организации в системата на варненското образование кметът на Варна Благомир Коцев. На срещата присъстваха представители на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България и на Сдружението на директорите в средното образование – Община Варна. 

Няма да имате проблеми във Варна с образованието. Имаме добър синхрон с общината и Регионалното управление на образованието (РУО). Създадена е стройна организация и сътрудничество, посочиха представителите на работодателските организации и добавиха, че разчитат на подкрепата на общината за проектите за модернизиране и оборудване на училищата и детските градини. Кметът беше запознат с постиженията на варненските медалисти на Международната олимпиада по астрономия и изрази намерението си да им окаже пълна подкрепа.

Директорите и ръководителите на образователни институции информираха кмета за забавяния на преписки, писма и административни процедури, свързани със звена в общината. 

Кметът Коцев ги увери, че всички 5 000 специалисти, заети в сферата на образованието във Варна, могат да разчитат на неговата подкрепа и че за него образованието е приоритет на общината. Учителите и експертите в системата ще бъдат морално оценени, категорични бяха участниците в срещата. 

Кметът покани представителите на работодателските организации на среща на 21 декември  и обяви, че възобновява традиционния диалог от преди години и срещите с ръководството на общината няколко пъти годишно. Представителите на работодателските организации подариха на кмета икона на Благовещение.