Иван Портних : Кметът на ПП/ДБ ще разреши ли строежи за сметка на гори?!

Мисия Варна

14-12-2023, 14:41

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Крайно време е новият кмет да излезе с ясна и точна позиция – за строителството край Карантината, в „Бриз“, по пътя за Златните, каза още областният лидер на ГЕРБ във Варна.

Сглобката във Варна освен че е политически абсурдна  е и в ущарб на обществения интерес. Икономически тя обслужва някои инвеститори, които чакат своите дивиденти, чакат  да си избиват парите, вложени в местните избори. Това каза Иван Портних,  областен лидер на ГЕРБ и бивш кмет на Варна заедно с общинския съветник Юлиян Станев на брифинг в клуба на БТА.  Той даде пример с поредния 3-ти проект за строеж, който чака разрешително  на мястото на горичка в кв. „Бриз“ зад паметника на Българо- съветската дружба във Варна.

Иван Портних вече насочи общественото внимание към проект за бетонен мастодонт на 70 дка в гора и край отводнителния канал в местността „Карантината“, както и на започнато строителство зад незаконната плътна ограда по пътя за Златни пясъци. „Общото между трите проекта, които са придвижвани от уволнения от мен главен архитект Виктор Бузев и които съм отказал да разпиша, е инвеститорът. Той  е Ангел Дерменджиев, човекът, за който новият кмет на Промяната пише във ФБ, че се е обаждал в общината, за да му свършат работата, но отказва да го назове по име. След като му бяха  отказани такъв тип проекти, Ангел Дерменджиев участва в изборите и неговата листа със „Земеделски съюз Ал. Стамболийски" събира 10 000-колкото е разликата   в полза на кандидата на Промяната на втория тур. Вярвам, че никой от вас не смята, че има 10 000 земеделци във Варна, не сте и чували за такива партийна структура“,посочи Портних. Той цитира новия кмет, който обещава дирекция АГУП в Община Варна да  заработи за намаляване  на административната тежест и за съкращаване на сроковете за издаване на строителни разрешителни. „Звучи чудесно, само на мен ли ми прилича на подготовка на обществеността за ударно изпълнение на предизборни ангажименти  и разрешаване на спрени от мен проекти за строителство на огромни билдинги?! Тези инвеститори вероятно са убедени, че новият кмет ще им разпише документите, щом вече са започнали да продават на зелено бетонни мастодонти“, коментира Иван Портних.Според него ставаме с свидетели на задкулисие, на едно огромно бързане за удовлетворяване на строителните претенции на хора, инвестирали в изборите, като Ангел Дерменджиев. „Вече съм съветван да не си създавам сам проблеми, но това няма да ни изплаши и ще продължим да показваме истината“, категоричен е Портних.

Крайно време е новият кмет да излезе с ясна и точна позиция – за строителството край Карантината,  в „Бриз“, по пътя за Златните? Ще има ли коли в Морската градина ? Ще  обжалва ли делото за незаконните бараки на Златни пясъци ?  Неговият личен  юрист, който стана зам.кмет,  ще продължава ли с делата на Общината за забраната за  колите в Морската,   ще има ли нова заповед  за спиране на колите по алея Първа – нещо, с което толкова много се хвалеше . Ще започне ли работа по промяна на ОУП, както обеща? Чакаме отговори, каза Портних.

В отговор на журналистически въпрос той заяви, че ще направи официално питане до новата администрация колко общински терени са продадени по време на неговото 10-годишно управление.