ФК Спартак (Варна) завърши 2023-а г. на втора позиция в класирането

Спорт

12-12-2023, 09:38

Снимка:

Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двубоите във Втора лига се подновяват през февруари.

ФК Спартак Варна допусна поражение при гостуването си на Янтра в Габрово в мач от 20-ия кръг на Втора лига. Това бе последна среща за 2023-а г. Соколите остават на втора позиция в класирането с 36 точки като изостават с пет от лидера Септември и имат преднина от една пред третия Марек.

Домакините, водени от Велислав Вуцов успяха да отбележат две попадения за по-малко от 10 минути. След неразбирателство в защитата и грешка на Ангел Гръчнов Иван Василев откри в 5-а мин. А след статично положение и ново неразбирателство в защита Цветелин Радев покачи в 9-а мин. Соколите натиснаха съперника и имаха шанс да намалят. В 40-а мин гол на Даниел Начев бе отменен заради фал в атака на Ахмед Ахмедов при ситуация, в която двама бранители се сблъскаха. Малко след това защитник на домакините посрещна топката с ръка след центриране, но не последва сигнал.

В пърата атака за втората част Дани Начев напредна, намери вляво Виктор Митев и капитанът от малък ъгъл с остър шут прати топката в мрежата в 47-а мин за 1:2. Две минути по-късно след пробив на Начев Ахмедов бе съборен в наказателното поле и варненци получиха право да изпълнят дузпа. Ударът на Ахмедов от бялата точка обаче бе хванат от вратаря.

В 55-а мин при поредната атака удари на Йохан Нзи и Митев бяха блокирани. В 73-а мин за реплика към съдията след като бе фаулиран Ахмед Ахмедов получи втори жълт картон и соколите останаха с човек по-малко. Въпреки това спартаковци не спряха да атакуват. В 85-а мин Сабри овладя дълга топка в наказателното поле, бе съборен от вратаря, но не бе отсъдено нарушение.

Двубоите във Втора лига се подновяват през февруари.
Спартак: 23 Георги Георгиев, 81 Атанас Зехиров, 44 Ангел Грънчов, 6 Александър Цветков, 2 Велислав Боев, 45 Даниел Начев (65-а мин Румен Руменов), 5 Йоан Бауренски (65-а мин Айвън Ангелов), 13 Георги Мариянов, 11 Виктор Митев (к) (Даниел Халачев), 29 Ахмед Ахмедов, 75 Йохан Нзи (Мехмед Сабри).

Втора лига, 20-и кръг
ФК „Янтра 1919“ Габрово – ФК „Спартак“ Варна 2:1
ст. Христо Ботев
Главен съдия: Ивайло Ненков