Условна за варненски насилник, пребил с ритници бившата си жена

Крими

08-12-2023, 11:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

35-годишният мъж нарушил и заповед за защита.

Осъдителна присъда за 35-годишен мъж от Варна за неизпълнение на заповед за защита и за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. 

Подсъдимият бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в две престъпления – за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, както и за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на жената, с която доскоро живеел на семейни начала.

Деянията са извършени на 8 септември 2021 г. във Варна, въпреки наличието на влязла в сила съдебна заповед, по силата на която му било забранено да приближава на по-малко от 50 метра за срок от дванадесет месеца жилището на пострадалата. На посочената дата подсъдимият отишъл до адреса, където била отседнала потърпевшата жена и общото им дете. След позвъняването и отварянето на вратата от пострадалата, подсъдимият веднага я съборил на пода и започнал да я рита, като жената се съпротивлявала и викала за помощ. Съседка  подала сигнал за случващото се на тел. 112 и на място бил изпратен полицейски екип. В резултат от нанесените от подсъдимия удари, пострадалата получила травматични увреждания - контузия с травматичен оток и кръвонасядания по крайниците, обусловили временно разстройство на здравето. 

Районен съд – Варна призна за виновен 35-годишния мъж, който е неосъждан досега.  За всяко от деянията бяха определени отделни наказания. Той трябва да изтърпи най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от три години. В тежест на подсъдимия са разноските по делото. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред ВОС в 15-дневен срок.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)