Признание за криминалистите от ОДМВР- Варна

Крими

07-12-2023, 16:27

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През отминаващата вече година, отличените полицаи, заедно с колегите си от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна, неутрализираха четири престъпни групи, занимавали се активно с разпространение на наркотични вещества. Същевременно установиха четири лаборатории за производство на синтетични наркотици и тринадесет оранжерии за отглеждане на марихуана.

Днес на церемония по награждаване на участниците в конкурса "Страхливия умира всеки ден, смелият - само веднъж" в памет на Джовани Фалконе в Благоевград, бяха отличени служители от сектор „Наркотици“ при ОДМВР – Варна, доказали професионализъм в работата си. По думите на оглавяващата  журито Катя Бельова, дългогодишен председател на Окръжен съд - Благоевград, която връчи наградите, това са оперативни работници с висока лична отговорност.

Припомняме, че през отминаващата вече година, отличените полицаи, заедно с колегите си от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна, неутрализираха четири престъпни групи, занимавали се активно с разпространение на наркотични вещества. Същевременно установиха четири лаборатории за производство на синтетични наркотици и тринадесет оранжерии за отглеждане на марихуана.

Голяма част от работата на служителите в групата, придоби широк обществен отзвук в медиите. Множество са примерите за това, но ще посочим няколко:

-  При проведена реализация на 13.07.2023г. бяха задържани мъж и жена, за които в процеса на работа се установи, че разпространяват хероин, примесен с фентанил, който носи смъртоносна опасност за наркозависимите. Седмица след задържането на лицата в медиите беше изнесена информация за наличието на пазара на опасния наркотик, но екипът  от ОДМВР – Варна беше подготвен и успя да даде бърз и адекватен отговор на възникналите в обществото въпроси. В дните след това последваха арести, които доведоха до изчезване на опасния наркотик от пазара.

-  Водеща новина в националните медии на 17.03.2023год. беше задържана група от 6 лица, активно разпространяваща наркотици на територията на ОДМВР – Варна.

- Подобаващо в националните медиите бяха отразени разкритите две наркооранжерии в с. Долище и с. Приселци на 21.08.2023год., а така също и установената на 18.09.2023г. наркооранжерия, изградена в бивша птицеферма намираща се в с.Млада гвардия. При този случай бе открит и  л.а. Порше 911 – обект на престъпление от територията на гр. София.

- При проведена специализирана акция на 04.12.2023г., бяха намерени и иззети над 12 кг високорискови наркотични вещества на стойност над 350 000 лева.

 Знаем, че колкото по-голям е залогът, толкова по-важен е професионализмът, а криминалистите от ОДМВР – Варна ежедневно доказват своята компетентност и отговорност пред обществото ни.