Задържан с 9 килограма марихуана остава в ареста

Крими

07-12-2023, 14:05

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

35-годишен мъж от Добрич, обвиняем за държане на близо 9 килограма марихуана, около 500 грама кокаин и около 1500 грама амфетамин, остава в ареста по искане на Окръжна прокуратура – Варна.

35-годишен мъж от Добрич е „задържан под стража“ по искане на Окръжна прокуратура – Варна във връзка с обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

При реализация на ОД на МВР – Варна, проведена под надзора на Окръжната прокуратура в града на 4 декември 2023 година, от два адреса в Добрич и Варна, както и от лек автомобил, са иззети големи количества от различни видове наркотици. Общото количество марихуана, намерено при претърсванията, е близо 8800 грама, намереният амфетамин е около 1500 грама, иззети са близо 500 грама кокаин. В жилищата са намерени и иззети електронни везни, а от адреса във Варна са иззети 7850 лева.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)