Кметът Благомир Коцев и министър Зарица Динкова обсъдиха проектите на Варна за финансиране на туризма

Мисия Варна

07-12-2023, 13:38

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Министърът на туризма Зарица Динкова и кметът на Варна Благомир Коцев запалиха заедно светлините на Коледната елха на Варна и присъстваха на празничния концерт и зарята.

Община Варна кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни маркетингови кампании на немския пазар. Всички дейности ще се финансират по новата Програма за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини на Министерство на туризма. Това стана ясно по време на работна среща вчера на кмета на Варна Благомир Коцев с министъра на туризма Зарица Динкова.

По същество и двата проекта целят създаване на иновативни туристически продукти, предоставящи различен подход при представянето на Варна като важен черноморски регион, обясни кметът. От разговора стана ясно, че основният фокус на програмата е върху насърчаването на икономическия растеж и подобряване на информираността. В проектите си Община Варна цели да повиши онлайн потребителското доверие за Черноморския регион на германския пазар, който все още не е възстановил нивата отпреди 2019 г.

Чрез удължаване на туристическия сезон, се стремим косвено да разкрием нови работни места в сферата на туризма и целогодишна заетост на вече отворените такива, добави още кметът. 

Министър Динкова посочи, че програмата е реална стъпка по посока децентрализация, защото, по думите й, туризмът е преди всичко локална политика. Тя посочи, че е необходимо да се направи среща между кметовете, на която да се обсъдят политиките и концепциите на местно ниво и координацията на национално ниво. Кметът на Варна, съобщи, че за петък – 8 декември, вече е поканил кметовете на общините от Североизточна България, за да се обсъдят общи инвестиционни проекти, включително и в сферата на туризма.

Министърът на туризма Зарица Динкова и кметът на Варна Благомир Коцев запалиха заедно светлините на Коледната елха на Варна и присъстваха на празничния концерт и зарята.