Варненка е новият победител в „Мастършеф“

Варна Лайф

04-12-2023, 17:50

Снимка:

Мастършеф

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Марианна Александрова спечели статуетката и 100 000 лева.

Независимо, че мнозина предричаха победа на Осман, новият мастършеф на България е 32-годишната научна работничка от Варна Марианна Александрова. Тя спечели статуетката и 100 000 лева. Марианна подходи научно към финала, като представи в трите си чинии – предястие, основно и десерт духа на своя роден град. За да направи перфектния десерт тя прекарала седмици във варненската библиотека, за да изрови стари традиционни рецепти. Марианна впечатли журито с шоколадови морски камъчета в течен пълнеж в средата.

И тримата финалисти избраха концепцията да представят вкусове от своите региони. Марианна заложи на черноморски продукти, като основното й ястие бе с калкан. И в трите й блюда присъстваше тиквичка. Тримата най-добри хоби готвачи в България се представиха отлично, но именно Марианна заслужи престижното отличие.

Невероятно красив шоколадов десерт по рецепта на своята майка представи Осман, който пренесе Пирин планина в чиниите си. Шоколадовите му пънчета имаха клони и шишарки, по тях се сипеше сняг а отстрани в чиния се изливаше планински поток. Но журито отсече, че е прекалено тежък на вкус, който на всичко отгоре е победен от визията.

Третата финалистка Биляна също се издъни на десерта. Панакотата й имаше прекалено много желатин и бе „гумена” по думите на шеф Кустев.