10–годишна варненка пожъна успех на „Златната монета“ в Болоня (ВИДЕО)

Варна Лайф

04-12-2023, 17:43

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Композиторите на тазгодишния Zecchino d'Oro са не само деца-певци, но и известни рок и поп музиканти.

10 – годишната Дария Стоянова от Варна пожъна успех на най – известният музикален фестивал за деца „Златната монета“, който се провежда в Болоня. Изпълняваната от нея песен „Здравей Европа“ в трио с 8 – годишната албанка Елиза и 6 – годишния Александрос от Гърция победи във втората конкурсна вечер, научи Moreto.net. С песента си тримата изпращат послание към възрастните да живеят в мир и разбирателство отвъд Европа.

Представянето на Дария може да гледате тук.

Тримата са единствените участници в 66 – тото издание на фестивала, които не са италианци. Всички останали са от различни региони на южната страна. Самата Дария от години живее в Италия със семейството си.

17 млади певци от различни краища на Италия се качиха на сцената на „Златната монета“, за да изпълнят 14 песни, съпроводени по традиция от детския хор „Антониан“, който носи името на болонската християнска религиозна институция, посветена на към солидарността и в чиято зала се провежда музикалното събитие от 1961 г. Композиторите на тазгодишния Zecchino d'Oro са не само деца-певци, но и известни рок и поп музиканти като Макс Гадзе, Лоредана Берте и Матео Бочели (син на Андреа Бочели ), а създателите на песента "Ciao Europa" са италианците Лодовико Сакол и Арканджело Кровела.