Иван Портних алармира за мащабен строеж в Морската градина

Мисия Варна

04-12-2023, 16:49

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общинските съветници от ГЕРБ внасят сигнал в новата общинска управа.

В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред строежа е незаконната плътна ограда,  срещу която варненци с право възроптаха, че скрива панорамната гледка към морето. Това заяви  областният лидер на ГЕРБ Иван Портних на брифинг точно срещу масивния строеж в Приморски парк. Групата на общинските съветници от ГЕРБ ще внесе писмен сигнал до новата общинска управа. Чакаме  бързи отговори по темата, която е чувствителна за варненци - апартаменти ли, общежития ли се строят, кой и защо е издал строителни разрешителни.

На кого е този имот, учудваща е  смелостта на собственика да извършва това строителство в парка.  Видно е, че след изборите са тръгнали попълзновенията в Морската градина, коментира Портних. Той припомни, че според приетия ОУП е забранено строителството до Евксиноград, за което единствено са настоявали от ГЕРБ. „Депутатката от ПП/ДБ Стела Николова даваше ежедневно брифинг до пристройката, т.н кокошкарник на Марешки и какви лъжи имаше, че сме издавали строителни разрешителни в Морската градина.

Истината е, че не сме издавали такива, отказахме да издадем и търпимост за строежа, а съдът излезе с  решение за събарянето му. Строежът на Марешки е несравнимо по-малък от тази сграда, която се вдига.  Но реакции сега няма. А, ако са апартаменти, означава,че ще има и коли на собствениците, а уж щяха да  спират трафика в Морската градина.

Оградата, която скрива изгледа към морето, е незаконна и има предписание още от нашата администрация за събарянето й“, каза още Иван Портних.