Пробация за мъж, извършил кражба от строителен хипермаркет

Крими

04-12-2023, 16:40

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общата стойност на всички инкриминирани вещи е за около 500 лева.

Кражбата е осъществена от специализиран хипермаркет във Варна, при условията на продължавано престъпление, в периода от 30 март до 14 април тази година. През това време 60-годишният подсъдим успял да отнеме множество чужди движими вещи – длета, секачи, свредла, лазерен нивелир и лазерна ролетка, уред за борба с гризачи и др. Общата стойност на всички инкриминирани вещи е за около 500 лева.

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи са били заместени и причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Районен съд – Варна одобри внесено за разглеждане споразумение относно вида и размера на наказанието, с признание на вината, като наложи на  60-годишния мъж наказание „пробация“.

Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от 6 месеца. Съдебният акт е окончателен.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)