Вълшебна атмосфера очарова пред жилищен вход във “Владиславово”, Баба Яга с послание: “Не карай пил!”

Мисия Варна

04-12-2023, 14:32

Снимка:

TheSite24

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Награди от конкурса „Да украсим Варна за Коледа“, който беше инициатива на бившия кмет Иван Портних, също са присъждани на живеещите във вход 3.

Вълшебна атмосфера очарова всеки, който мине край вх. 3 на бл. 205 във Втори микрорайон на “Владиславово” – „Кайсиева градина“, видя репортер на TheSite24.

Най-голямата атракция, която предизвиква усмивка още от летните месеци, е баба Яга на метла в челен сблъсък с дърво, а под сладурската кукла стои послание: “Не карай пил!”.

В контекста на предстоящите празници отново акцент е поставен върху Коледния дух с прекрасна украса.

В арт инсталацията, подходяща за селфита, са включени още много цветя, светещо еленче, велосипед, лейка, от която се излива светеща вода, когато навън се стъмни, а малчуганите се забавляват с красивите фигурки на зайчета, сърнички, калинки и таралежи, които са поставени в градинката.

Находчивите стопани на жилищния вход са популярни отдавна със своя творчески подход и фентъзи декорация на градинката пред блока. Не случайно етажната собственост многократно е била награждавана като победител в конкурса „Пъстро и създадено с любов” за най-красива цветна градинка, създаден от кмета на района Николай Костадинов.

Награди от конкурса „Да украсим Варна за Коледа“, който беше инициатива на бившия кмет Иван Портних, също са присъждани на живеещите във вход 3.

Респект предизвиква желанието на хората, създали тази прекрасна атмосфера, да провокират добро настроение, като паралелно с това дадат урок как можем да живеем в един по-красив свят, който да създадем сами. Дано има повече такива хора, които вместо да критикуват и очакват държавата или общината да се грижат за всичко, което често поругаваме и не ценим, да градят и дават добър пример.