Черно море: ВАР разгледа ли дузпата за Етър (ВИДЕО)

Спорт

03-12-2023, 15:36

Снимка:

ПФК "Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вижте какво написаха "моряците" и ВИДЕОТО

Черно море излезе с позиция след дузпата, която беше отсъдена в ущърб на "моряците" в края на мача с Етър, спечелен с 2:1 на "Ивайло". Варненци се обръщат към ВАР реферa Иво Андреев и асистента му Красимир Миланов с въпрос дали са прегледали детайлно ситуацията, при която топката среща ръката на Влатко Дробаров, което даде основание на главния съдия Ивайло Стоянов да посочи бялата точка.

Ето какво пишат от Черно море:

"На вниманието на ВАР реферa Иво Андреев и асистента му Красимир Миланов. Беше ли детайлно разгледана ситуацията с играта с ръка в наказателното поле на Влатко Дробаров и видяха ли двамата, че топката се отклонява от коляното на футболиста на Черно море?. Допирът на кълбото до ръката на играча на "моряците" е следствие именно след удара в крака на Дробаров.

Не трябваше ли в тази ситуация ВАР съдията да извика Ивайло Стоянов да прецени сам дали е взел правилното решение. Защото ясно се вижда траекторията на топката, която може да се получи само след удар в коляното на футболиста, но не и при такъв само в ръката.
 
Притеснителното в случая е, че ВАР-аджиите мигновено потвърдиха отсъждането на Стоянов, някак си "от воле". Свикнали сме да виждаме как в много по-големи първенства подобни ситуации се разглежда многократно и детайлно, с много повторения и едва след това се вземат окончателни решения.