Любо Пенев поема Спартак (Варна)?

Спорт

02-12-2023, 15:36

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спецалистът е едно от спряганите имена за нов наставник на "соколите".

Спартак (Варна) следи ситуацията около Любослав Пенев, който се очаква да напусне Хебър след последния мач за тази година - срещу Ботев (Пловдив) на “Колежа” на 10 декември. Причината е, че бюджетът на пазарджиклии ще бъде драстично намален и в отбора вече няма да се дават големи заплати.

Това е идеална възможност за амбициозния собственик на Спартак Павлин Николов, който със сигурност може да удовлествори финансовите изисквания на Пенев и да му предостави сериозен пакет за развитие на клуба в следващите години. “Соколите” държат под око и Красимир Балъков, който след напускането на друг претендент за елита - Септември (София), е без работа. Любо ще дойде в екип с Радослав Здравков, с когото работи в Хебър.

Интересното е, че Здравков вече е бил начело на “соколите” във втория ешелон през сезон 2005/06. Тогава няколко кръга преди края на първенството той напусна, след като остави отбора на върха със 7 точки пред втория и варненци без проблем се завърнаха в “А” група. Такава е целта и сега. В момента Ради е помощник на Пенев в Хебър.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)