Община Варна организира детския концерт „Зимна приказка“

Мисия Варна

01-12-2023, 14:16

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът “Зимна ще зарадва малките деца тази неделя от 11 часа във Фестивалния и конгресен център в морската столица.

В програмата ще участват талантливите ученици от музикалните и танцовите състави на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“. Водеща ще бъде позната на децата „госпожа Виола“. В нейната роля ще влезе Румяна Петрова, директор на Музикалното училище.

В програмата са включени класически шедьоври от Вивалди, Бетовен и Щраус. Ще се изпълняват и характерни танци от балета „Лешникотрошачката“ на Чайковски, превърнали се в емблема на зимните празници. Ще звучат коледни поп и джаз песни от цял свят. От българския музикален фолклор ще звучи „Стани Нине Господине“, „Вила мома дор три венци“. Включена е традиционната „Копаница“ за акордеонен ансамбъл и „Шопски танц“ в изпълнение на ансамбъл за български танци.

Децата от публиката отново ще седнат на музикалните килимчета на сцената и ще участват активно в сценичното действие. За тях „госпожа Виола“ е подготвила  музикални игри. А празничната атмосфера ще даде настроение на всички участници и гости за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Билетите са по 5 лв. за възрастни и по 2 лв. - за деца от 7 до 18 години. Входът за децата до 7 години е безплатен. Билети могат да се закупят от сайта или от касата на Фестивалния комплекс.

Концертът е от поредицата „Варненско лято за деца“, част от образователния модул на ММФ "Варненско лято". Организатор е Община Варна със съдействието на НУИ „Добри Христов“.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)