С класически концерт отбелязаха 60 години от побратимяването на Варна и Турку (СНИМКИ)

Животът

30-11-2023, 15:59

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С концерта бе закрит и традиционният Есенен салон на изкуствата, който се организира ежегодно от Община Варна.

60 години от побратимяването на Варна и Турку бяха отбелязани снощи с концерт на двама музиканти от финландския град Турку.  Те пристигнаха специално за събитието в морската столица. Микаел Кемпайнен - пиано и Мати Копонен – цигулка изнесоха камерен концерт в арт пространството на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Над 200 души присъстваха на събитието. Сред гостите в препълнената зала бяха Красимир Ганчев - почетен консул на Република Финландия във Варна, Антония Йовчева – директор на дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна, Даниела Димова – директор на Театрално-музикален продуцентски център и Румяна Петрова – директор на НУИ „Добри Христов“.

Събитието започва с кратък филм за финландския град. В едночасовата концертна програма бяха включени произведения на Лудвиг ван Бетовен - Соната за пиано и цигулка в ре мажор, оп. 12 №.1; Йоханес Брамс - Соната за пиано и цигулка в ре минор, оп.108 и Жан Сибелиус – 5 пиеси за цигулка и пиано, оп. 81. 

С концерта бе закрит и традиционният Есенен салон на изкуствата, който се организира ежегодно от Община Варна.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)